Henrik Rapps Glas AB

Solskydd

Vi säljer och monterar markiser som solskydd till dina fönster eller terassmarkis som skydd över uteplatsen. Med markiser minskar risken för solblekta möbler och gardiner och de ger ett bättre inomhusklimat. Dessutom är de en snygg detalj på fasaden som förstärker intrycket av ditt hus och ger det karaktär och personlighet.

Markisväv Sandatex är tillverkad av spinnfärgad akryl. Färgen är därmed tillsatt innan man spinner tråden, vilket gör den genomfärgad och mer hållbar. Sandatex vävar är skapta för att klara de höga krav på tålighet som vårt nordiska klimat kräver. Väven är smuts- och vattenavvisande. Sandatex är Nordens ledande leverantör av markisväv.

Dickson finns också i vårt sortiment. På Dickson är man alltid på jakt efter innovationer. Man satsar mycket på att få fram de bästa produkterna och har bra garantier. Även Dickson vävar är tillverkade av spinnfärgad akryl.

Nordic Lights markiser är anpassade efter vårt nordiska klimat och tål det mesta. Sortimentet bjuder på en mängd färger och material som är framtagna för oss i norden och för att passa vår inredningsstil.

Stobag markiser finns också att tillgå hos oss. Casabox är en slimmad/kompakt terassmarkis maxbredd 5 meter med 3 meter utfall. Sömmarna på Casabox vävar är svetsade och inte sydda. Stobag Select har en trekantig bärbalk vilket gör att de kan fås i upp till 18 meter bredd och med ett max utfall på 4 meter.

Somfy - Regnet på morgonen när du lämnar hemmet kan övergå till gassande sol fram på dagen, men du behöver inte bry dig, det sköts automatiskt. Automatik till markisen gör bl.a. att du slipper komma hem till ett stekhett hus. Sol- och vindsensor styr markisen efter solljuset. På så sätt håller sig solskydden också hela och rena – länge.

Persienner, rull-, plissé- och lamellgardiner finns också i en mängd färger.